Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

A Ceremony of Nine Lessons and Carols

A Ceremony  of Carols is nog geen eeuwenoude traditie. Het is een uitvinding van E.W. Benson die priester was in Truro, een stadje in Cornwall. Benson, die later aartsbisschop van Canterbury zou worden, besloot op kerstavond 1880 een andersoortige viering aan te bieden die beter aansloot bij het kerkbezoek. Anderen zeggen: om de mensen uit de kroeg te lokken, de kerk in.  Geen preek, maar veel muziek. Zijn Ceremony of Lessons and Carols werd in 1918  opgepakt door Eric Milner-White in King’s College in Cambridge. Sinds deze viering door de BBC live wordt uitgezonden (al sinds 1928) heeft deze viering een enorme populariteit gekregen.

 

De lezingen beginnen meestal met een tekst uit het verhaal van Adam en Eva. Een verhaal waarin het gaat over de komst van het kwaad op aarde. En hoe mensen tekort schieten in het doen van het goede. Daarna volgen er lezingen van hoop en verwachting en uitzien naar licht in de duisternis. Tenslotte zijn er lezingen over de komst van Jezus als lichtbrenger.

Het zijn verhalen van alle tijden: over mensen die reikhalzend uitzien naar licht in tijden van oorlog en onrecht. En ook wij, bezoekers van deze viering sluiten aan bij het koor dat het licht uit de hemel naar de aarde wil zingen.

10.00 uur Dorpskerk Schoorl

Projectkoor Ellen Verburgt-orgel Willem Leegwater-trompet Rob Snip-lectoren


Ga naar de bovenkant