Laden Evenementen

Voor het najaar hebben we weer een aantal activiteiten georganiseerd.

Zoals bijvoorbeeld: een lezing over voltooid lezen van Gerbert van Loenen (journalist, publicist en vroeger werkzaam bij dagblad Trouw als adjunct-hoofdredacteur).  Hij schreef een boek over zijn eigen ervaringen die hem inzichten brachten die je niet zo vaak hoort in het publieke debat hierover. Daar gaat het vooral over euthanasie en hulp bij zelfdoding. Zijn er ook andere visies?  Het boekje van Gerbert van Loenen heet Lof der onvolmaaktheid.

En op 7 oktober de voorstelling Judith van vertelster Pauline Seebregts (vertelambasseur in 2017). Judith is een apocrief bijbelboek. D.w.z. het verhaal haalde vroeger de officiële Bijbel niet (teveel een heldinnenverhaal waarin God niet werd genoemd?), maar tegenwoordig vind je het gewoon in de Bijbel. Het is het verhaal van een moedige vrouw, die opkomt voor haar volk en daarom de beslissing neemt, Holofernes, de aanvoerder van de vijand, te vermoorden. Haar tactische operatie leverde vele spannende scènes op: een bron van inspiratie voor toneel- en operaschrijvers en voor schilders.

Voor Pauline Seebregts is de actuele vraag die ze aan het verhaal ontleent belangrijk: wat zou jij doen als het er werkelijk op aan komt? Wat is goed en wat is kwaad?

Meer weten over Pauline?:http://www.paulineseebregts.nl

kerkschoorl.nl/…/programma-2018-en-2019-004.pdf